قلیه‌ای غیرجنوبی

نویسنده: ریحانه جمالی / عکس: لیلا مختاری
هر منطقه‌ جغرافیایی بنا به مواد اولیه‌ای که در دسترس مردمانش قرار می‌دهد، دارای تنوع غذایی و خوراکی است...
هر منطقه‌ جغرافیایی بنا به مواد اولیه‌ای که در دسترس مردمانش قرار می‌دهد، دارای تنوع غذایی و خوراکی است. برخی از غذاها با برخی از مکان‌ها عجین شده است و چنان جای خود را باز کرده‌اند که خیلی‌ها فکر می‌کنند این نام فقط برای غذاهای آن منطقه به‌كار می‌رود. یكی از انواع غذاهایی كه نامش با خطه جنوب ایران گره خورده «قلیه» است؛ قلیه‌هایی كه نام‌شان بیشتر با ماهی و میگو گره خورده، اما این روال امروزی، نباید شما را به این اشتباه بیندازد كه در دیگر نقاط ایران نمی‌توانید قلیه‌های محلی بخورید. آن‌طور كه از اسناد آشپزی برمی‌آید، قلیه نام عمومی خورش‌ها از دوره صفوی تا اواخر دوره قاجار بوده است. به‌دلایلی قلیه جای خود را به خورش داد و غیر از جنوب ایران، در معدود نقاط ایران همچنان این واژه استفاده می‌شود. یكی از این مناطق لرستان است كه نام قلیه را بر یكی از خورش‌هایش دارد؛ «قلیه‌ ترش». خورشی ترش‌مزه و محبوب كه شاید شما نامش را با نام «قلیه لری» هم شنیده باشید...



ارسال پیام اشتراک



 
 
 Security code